-- Gereden onder invloed?

Rijden onder invloed

Heeft u gereden onder invloed en is bij aanhouding gebleken dat u met te veel alcohol op heeft gereden? Dan kan de politie op grond van de Wegenverkeerswet uw rijbewijs invorderen. Dit gebeurt in de praktijk als bij u een bestuurder na een blaastest een ademalcoholgehalte van meer dan 570 µg/l is geconstateerd (en bij een beginnend bestuurder al na meer dan 350 µg/l).

Rijbewijs ingevorderd door alcohol misbruik

Een ingevorderd rijbewijs wordt door de politie aan de officier van justitie gestuurd. De officier van justitie moet vervolgens binnen tien dagen beslissen wat er met het rijbewijs gebeurt. Er wordt meestal tot inhouding van uw rijbewijs overgegaan, voor een langere periode.

Het beleid dat de officier van justitie hanteert is vanaf 1 juni 2011 zwaar aangescherpt, waardoor de meeste ingevorderde rijbewijzen maandenlang ingehouden blijven. Het is daarom verstandig professionals in de arm te nemen die weten waarop gelet moet worden bij complexe rijbewijszaken.

Waarom de hulp van Rijbewijsprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn ook buiten kantooruren bereikbaar voor directe bijstand bij rijbewijsproblemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In sommige gevallen is pro-deo bijstand mogelijk

"Ik moest blazen en had net te veel gedronken. Dankzij de specialisten van rijbewijsprobleem heb ik mijn rijbewijs weer terug."

Leer meer reacties

Specialisten

Specialisten

De advocaten van Rijbewijsprobleem.nl zijn gespecialiseerd in verkeersrecht. Ons team staat u bij met alle voorkomende rijbewijsproblemen.

Over onze specialisten

De kosten

De kosten

Dankzij onze specialisatie werken we efficiënt waardoor de kosten laag blijven. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor de door de overheid - pro deo - gefinancierde rechtsbijstand

Meer over de kosten