Problemen met het CBR?

U heeft misschien net een strafzaak achter de rug, of zit hier nog middenin, en nu ligt er ook nog een brief van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) op de deurmat. Het CBR wil dat u een cursus volgt of - vervelender nog - dat u een onderzoek naar uw rijgeschiktheid of rijvaardigheid ondergaat.

CBR onderzoek naar rijvaardigheid

Wanneer het CBR u een onderzoek naar de rijgeschiktheid of de rijvaardigheid oplegt, kan u rijbewijs worden geschorst en loopt u het risico dat het CBR uw rijbewijs (voor onbepaalde tijd) ongeldig verklaart. Er zijn maar weinig advocaten in Nederland die weten hoe ze het CBR tegengas kunnen bieden, terwijl dit juist in deze procedure hard nodig is. Het spel wordt door het CBR zeer eenzijdig gespeeld; men kijkt met een vergrootglas naar de eigen regels en men sluit simpelweg de ogen voor uw belangen. Een procedure tegen het CBR moet u daarom nooit alleen voeren.

Deskundige hulp bij CBR problemen

Wilt u procederen tegen het CBR? Van Oosten advocaten is op basis van jarenlange ervaring de grootste en meest geduchte tegenstander van het CBR. Aarzel daarom niet en bel ons direct of stel uw vraag via het formulier hiernaast.

Lees hieronder verder…

Waarom de hulp van Rijbewijsprobleem.nl inschakelen?

  • Wij zijn gespecialiseerde advocaten: wij benutten alle kansen
  • Wij zijn ook buiten kantooruren bereikbaar voor directe bijstand bij rijbewijsproblemen
  • Door onze specialisatie werken wij efficiënt. De kosten blijven dus laag
  • Wij helpen u snel en efficiënt door heel Nederland
  • U krijgt altijd een van onze specialisten aan de lijn
  • In sommige gevallen is pro-deo bijstand mogelijk

CBR-procedure

De CBR-procedure staat volledig los van een eventuele strafzaak. Een rijbewijs is eigenlijk een vergunning om te mogen rijden. In een CBR-procedure wordt beoordeeld of u nog voldoet aan de voorwaarden van deze vergunning.

Het CBR houdt bij een CBR-procedure geen rekening met uw persoonlijke achtergrond of belangen. Een procedure bij het CBR kan daarom veel langer duren en onprettiger eindigen dan een eventuele strafzaak.

Opgelegde cursus door het CBR

Het CBR kan besluiten een cursus aan u op te leggen. Er zijn drie verschillende cursussen:

Daarnaast bestaan er vier verschillende onderzoeken waartoe u door het CBR kan worden verplicht:

Maak tijdig bezwaar op het besluit van het CBR.

Voor ieder besluit van het CBR geldt dat u slechts zes weken heeft voor het maken van bezwaar. Onze gespecialiseerde advocaten adviseren u graag. Een eerste oriënterend telefoongesprek kost u niets en geeft u gelijk inzicht in uw kans van slagen. Aarzel daarom niet en neem zo spoedig mogelijk contact op met Van Oosten Advocaten. Bel ons direct of stel uw vraag via bovenstaand contactformulier.

Rijbewijsprobleem.nl heeft er voor gezorgd dat ik mijn rijbewijs weer terug heb. Hierdoor heb ik mijn baan kunnen behouden.

Lees meer reacties