Niet voor, maar ná aanrijding gedronken..

Op 5 juni 2014 zou een Hoofddorper onder invloed tegen een paal zijn gereden en daarna de plaats hebben verlaten, zonder auto. Nadat de man de strafbeschikking had betaald bedacht hij zich en ging in verzet. Hij had immers niet onder invloed gereden. Na een botsing met een paal had hij zijn auto laten staan, waarna hij in het café een paar zgn. schrikborrels was gaan halen.

Het verhaal van de Hoofddorper staat haaks op een proces-verbaal van de politie. De dienstdoende agent gaf aan dat de man zei dat hij gedronken had voordat hij zijn auto in stapte. Hij was daarna de macht over het stuur verloren bij het 'checken van social media' op zijn mobiel. Bij het verhoor was de zin: 'Ik erken dat ik na het nuttigen van alcoholhoudende drank als bestuurder ben opgetreden' echter niet aangekruist. De man wilde daar niet voor tekenen omdat hij na de aanrijding pas gedronken had.

De zaak van de man kwam voor bij de rechtbank in Haarlem waar mr. S.J. Jansen hem bijstond. De man werd uiteindelijk vrijgesproken, omdat weliswaar kon worden vastgesteld dat de man te veel had gedronken, maar niet dat dit vóór de aanrijding was gebeurd.

Bron: www.rechtspraak.nl

Overige publicaties